facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page

Polži na solati in NEEM

Updated: Mar 21

Na vrtove se poleti zgrinjajo horde polžev (in uši). Kamorkoli se obrnem in vprašam o stanju na vrtu, dobim enak odgovor... POLŽI NA SOLATI, UŠI NA FIŽOLU (in drugje).


Zelenjava raste, sezona je v polnem teku in poleg nas v domači solati najbolj uživajo polži, še posebej tisti rjavi ali rdeči španski polži lazarji.


Vreme tekom sezone vpliva na pojav škodljivcev in letošnji pogosti nalivi ter visoka vlaga v aprilu, maju in še posebej v juliju so vzrok za invazijo polžev.

polži in solata
polži in solata

Kaj storiti Tedaj, ko je vrt poln solate in polžev?

  • Zadeve se lotimo najprej mehansko s postavljanjem pasti, ovir in pobiranjem polžev, zvečer, ko prilezejo iz skrivališč 2 uri po sončnem zahodu in in zgodaj zjutraj, preden se poskrijejo zaradi vročine.

  • Njihov doseg je 10 m, kar upoštevamo pri iskanju skrivališč.

  • Za izjemno učinkovito se je pokazalo tudi škropljenje in zalivanje rastlin z Neem tonic, organskim gnojilom brez karence z močjo insekticida. Učinek bo enak in polži ne bodo jedli vrtnin, V kombinaciji s pastmi in pobiranjem polžev bo solata hitro ostala nedotaknjena.

Formula za uspeh: 150 ml Neem tonic na 10 L mlačne vode, škropljenje po rastlini in zalivanje okoli nje ponovimo čez 7 dni, po potrebi večkrat.Kaj storimo jeseni in takoj v začetku pomladi za PREVENTIVO, da zmanjšamo ali odpravimo težave s polži na solati?


Neem cake - naravno gnojilo in razkužilo
Neem cake - naravno gnojilo in razkužilo

Enostavna, hitra in dolgoročna rešitev, da se večine polžev znebite za vedno:

  • gnojite z NEEM CAKE. Naravno organsko gnojilo z močjo insekticida brez karence vsebuje aktivno snov AZADIRACHTIN, ki deluje podobno kot insekticid, z gnojenjem preprosto razkužimo zemljo.

  • Gnojilo zagotovi hranila, vonj in aktivne snovi (poleg azadirachtina, neem vsebuje še repelent salanin, nimin, nimidol in mnoge druge aktivne snovi), s katerimi prepreči pojav večine talnih škodljivcev (polži na vrtu, strune na vrtu, koloradski hrošč, majski hrošč.

  • Gnojilo je enako učinkovito kot zrnca, hkrati pa ne škodi koristnim žuželkam (deževniki, ptice, ...) in ima še dodatno vrednost uničevanja polžjih jajčecČe vas pri polžih prepričajo samo pivo in race, si preberite tale članek.

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page