facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page

ŠPINAČNICE

Naravni vir kalija in moči, vprašaj Popaja!

Vzgoja špinače je relativno enostavna, potrebno je le paziti, da je zemlja rahla in dobro nahranjena s pomembnimi hranili.

 

Za ohranjanje rodovitnosti zemlje UPORABI optimalno talno organsko gnojilo NEEM cake, ki vsebuje več kot 79% organske mase. S svojim počasnim sproščanjem hranil poskrbi za več kot pol leta dodajanja hranilnih snovi in stalno kvaliteto sadik.

 

V primeru, da je zemlja težka in zbita, DODAJ Bio-ZE, obogateno zeolitno moko, vulkansko kamenino za zagotavljanje rahlosti in primernega zadrževanja vlage v zemlji.

 

Špinačnice zalij le poleti, spomladi je dovolj vlage v sami zemlji. 

 

Špinačo in druge špinačnice je smiselno sejati večkrat letno, saj vsebujejo veliko kalija in drugih ljudem koristnih vitaminov in hranil. Le tako si skozi celotno sezono zagotoviš vedno svež pridelek za svoj smoothie. V kolikor jo seješ tudi poleti, jo posej v senco višjih rastlin (paradižnik, kumare, visok fižol).

Zaradi pretirane vlage so špinačnice OBČUTLJIVE za različne bolezni, zato je NUJNO, da dodaš šinačnicam mikrohranila, kalij in aminokisline.
 

REŠITEV ZAGOTOVI KELP tonic, nerazredčene morske alge, ki edine na tržišču vsebujejo mikrohranila, tako potrebni kalcij, kalij in aminokisline. Redno škropi in zalij šinačnice z morskimi algami in preventivno zagotovi pogoje za preprečitev izbruha bolezni.

UPORABI vodno mešanico listnega mineralnega organskega gnojila NEEM tonic in čajne zeliščne mešanice , ki nadomešča bakrene pripravke Bio-ZEL ter tako PREPREČI pojav morebitnih škodljivcev.

PREVENTIVA pomeni najmanj 80% kurative! 

SPODAJ si preberi 3 najbolj brane BLOG članke o špinačnicah, ki so polni dodatnih nasvetov za zdrav pridelek. 

Prenesi škropilni načrt s klikom na ikono

bottom of page