facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page

Spomladansko gnojenje in škropljenje breskev z ekološkimi sredstvi

Updated: Mar 30

Pri nas prisegamo na ekološko zaščito sadnega drevja s sredstvi Terra (Neem cake, Neem tonic, Kelp tonic, Biozel, BioSK...). S temi sredstvi imamo odlične rezultate, ne dodajamo ničesar drugega, predvsem pa so enostavna za uporabo in primerna tako kot gnojila kot zaščita pred boleznimi in škodljivci.Odlična ekološka zaščita breskev
Kako začeti spomladansko sezono in poskrbeti za zdrav in obilen pridelek breskev

V marcu začnemo z Neem cake, organskim gnojilom z največjim deležem organske mase na tržišču. 79,88% organske mase, Aktivna snov azadirachtin poskrbi tako za močan koreninski sistem dreves kot za odstranjevanje ostankov bolezni od pretekle sezone in s tem za manj težav kasneje.


Neem cake pri že nasajenih drevesih uporabimo po tritočkovnem sistemu sondiranja (na krožnici 50 cm od debla vsakih 120 stopinj s sadilnim klinom naredimo 10 do 15 cm globoko luknjo v katero vsujemo Neem cake in zakrijemo s prej odstranjeno rušo).
Kdaj je najboljši čas za zaščito proti breskovi kodravosti in listni luknjičavosti?


Najbolj pomemben čas za spomladansko škropljenje breskev se začne še v obdobju mirovanja, saj lahko v tem obdobju z rednim škropljenjem s kombinacijo Kelp tonic in Biozela poskrbimo za zdrav razvoj in prehranjenost s hranili in aminokislinami.


Formula za uspeh: 15ml Kelp tonica in 30ml Biozela zmešamo v 10l vode (temperature čimbolj podobne zunanji, da ni šokov) in škropimo po listih. S preostankom zalijemo.
Postopek rednega škropljenja na 7-10 dni ponavljamo vse do cvetenja in nadaljujemo s škropljenjem v cvet, tudi ko roza brsti počijo. Ravno v času pokanja brstov v cvet vstopa gliva, ki povzroča breskovo kodravost, zato je to obdobje najbolj pomembno in edino, ki v resnici lahko ustavi breskovo kodravost.Kaj pa listne uši?


V maju oz.po cvetenju je čas za pričetek škropljenja z Neem tonicom, organskim gnojilom, ki deluje z močjo insekticida in je zelo učinkovit v boju s škodljivci.99 views

Comments


bottom of page