facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page

Pušpanova vešča na pohodu

Updated: Aug 5, 2023

OBDRŽIMO PUŠPAN BREZ UPORABE STRUPOV


Pušpanova vešča
Pušpanova vešča

Spomladi ali jeseni je enako, pušpanova vešča gre na svoj uničujoči pohod. Slej ali prej bo našla tudi tvoj pušpan.. Odideš v kmetijsko apoteko in tam ti ponudijo hudo strupen pripravek proti pušpanovi vešči. Toda, ker prisegaš na naravne ekološke izdelke in nimaš izkaznice za delo s fitofarmacevtskimi sredstvi, zavzdihneš in se obrneš proti izhodu.

NAPAKA PA TAKA!


Obstaja PREIZKUŠENA METODA odprave oziroma preprečitve pojava pušpanove vešče!

Toda za boljše razumevanje metode, moraš spoznati škodljivca, PUŠPANOVO VEŠČO!


Pušpani se kljub svoji enostavnosti za nego, uvrščajo med rastline, ki jih škodljivci zelo radi obglodajo. V kolikor pušpan napade pušpanova vešča, moraš reagirati takoj, saj imajo vešče v letu vsaj 3-4 cikle razmnoževanja in izleganja jajčec, gosenice pa so tako požrešne, da v enem tednu od pušpana ostanejo samo gole veje!

V primeru hudega napada je pušpan popolnoma uničen in presušen v trenutku.


Za UČINKOVITO ZAŠČITO pred pušpanovo veščo in njenim hitrim širjenjem enostavno UPORABI 100% organsko gnojilo brez karence z vsebnostjo azadirachtina imenovano NEEM TONIC.


Naredi vodno mešanico s katero dobro POŠKROPIŠ celoten pušpan. Na koncu s preostankom vodne mešanice pušpan tudi temeljito ZALIJEŠ. Pušpanova vešča namreč pušpan napada iz zemlje. Ko škropiš, moraš liste temeljito orositi ali namočiti tudi v sredini grma, zato ne pozabi vej razpreti.


NEEM tonic izjemno deluje kot preventiva, zato ga uporabi enkrat mesečno kot običajno gnojilo in večkrat v času pričakovanih naletov pušpanove vešče. Njegova učinkovitost je na preizkušnji le v primeru odlašanja s tretiranjem pušpanovih grmov. NEEM tonic je učinkovit in cenovno primerljiv s kemičnimi pripravki, le dokler je napadenih do okoli 50% rastline, pri večjem napadu bo potrebno žal poseči tudi po kemiji.


Bujni pušpani po sanaciji z Neem tonic in KELP tonic
Bujni pušpani po sanaciji z Neem tonic in KELP tonic

Ker pušpanova vešča PRENAŠA tudi bolezen pušpanove rje, priporočam, da nekaj dni po

prvem škropljenju z NEEM tonicom, pušpane poškropiš tudi z vodno mešanico morskih alg KELP tonic in čajne zeliščne mešanice Bio-Zel. Rastlina bo temeljito razkužena in se bo hitreje obrasla. Nič ni lepšega od pogleda na bujne in zelene pušpane na vrtu.


Vse izdelke NAROČI tukaj. Pušpan ti bo hvaležen ;)

Recent Posts

See All

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page