facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page

Jesensko razkuževanje rastlinjakov

Ko pišem/govorim o razkuževanju rastlinjakov, ne mislim le zemlje, temveč tudi folije in ogrodje. Seveda razkužiti moraš najprej zemljo, a ne smeš pozabiti tudi folije in ogrodja. Prav v stiku folij in stičiščih palic ogrodja nastajajo majhni toplotni žepki, v katerih poleg tal, uspešno prezimijo marsikateri škodljivci, ki nam naslednje leto povzročajo skrbi.


Jesensko razkuževanje rastlinjakov je zame obvezno!

Poleg škodljivcev, ne smeš pozabiti tudi na preprečitev različnih bolezni, predvsem plesni zaradi toplega ozračja in visoke vlage, ki se v rastlinjakih pozimi pojavi zaradi toplotnih razlik,


FORMULA ZA USPEŠNO JESENSKO RAZKUŽEVANJE RASTLINJAKOV- škodljivci:

Za 50 m2 površine uporabi 2 kg Neem cake,

Tla zalij, folije in ogrodja pa orosi, z vodno mešanico, sestavljeno iz 10 L mlačne vode (30°C), 200 ml Neem tonic in 35 ml čajno zeliščne mešanice Bio-Zel, ki okrepi delovanje azadirachtina. Trips, pršica in rastlinjakov ščitkar (bela muha) se bodo prvič pojavili šele naslednje poletje, konec junija ali začetku julija in ne že v mesecu marcu ali aprilu!FORMULA ZA USPEŠNO JESENSKO RAZKUŽEVANJE RASTLINJAKOV- bolezni:

Po opravljenem razkuževanju rastlinjaka za preprečitev pojava škodljivcev, so na vrsti bolezni.

Tla zalij, folije in ogrodja pa orosi, z vodno mešanico, sestavljeno iz 10 L mlačne vode (30°C), 200 ml Neem tonic in 35 ml čajno zeliščne mešanice Bio-Zel, ki okrepi delovanje azadirachtina.
SPODAJ SI PREBERI TUDI SORODNE ČLANEK NA TEMO JESEN V VRTU IN DELO JESENI-BREZ ŠKODLJIVCEV SPOMLADI

92 views

Commenti


bottom of page