facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page

PLODOVKE

Pokriti ali ne pokriti, je sedaj vprašanje!

Če veš kaj uporabiti, je to vprašanje povsem nepomembno!

 

Tvojim paradižnikom poleg obilice ljubezni, dnevne nege in zalivanja zaradi vremenskih pogojev v mesecu maju in juniju  PRIMANJKUJE HRANIL, še posebej kalcija. 

 

Žgoče sonce po dežju, sopara in pomanjkanje kalcija , ki se iz zemlje izpira s pretiranim dežjem ali zalivanjem, so vzrok, da so plodovke, še posebej paradižnik izjemno OBČUTLJIVE za bolezni kot je krompirjeva plesen. zato je NUJNO, da dodaš plodovkam mikrohranila, kalcij in aminokisline. Pokritje plodovk ni 100% zaščita pred boleznimi!
 

REŠITEV, ne glede nato ali so paradižniki pokriti ali ne, ZAGOTOVI KELP tonic, nerazredčene morske alge, ki edine na tržišču vsebujejo mikrohranila, tako potrebni kalcij, kalij in aminokisline. Redno škropi in zalij plodovke z morskimi algami in preventivno zagotovi pogoje za preprečitev izbruha bolezni na plodovkah.

UPORABI vodno mešanico listnega mineralnega organskega gnojila NEEM tonic in čajne zeliščne mešanice , ki nadomešča bakrene pripravke Bio-ZEL ter tako PREPREČI pojav morebitnih škodljivcev, kot so rastlinjakov ščitkar ali bela muha, trips in pršica, še posebej, če imaš plodovke posajene v rastlinjaku.

PREVENTIVA pomeni najmanj 80% kurative! 

SPODAJ si preberi najbolj brane BLOG članke o plodovkah, ki predstavljajo osnovo naših vrtov.

Prenesi škropilni načrt s klikom na ikono

bottom of page