facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page

KORENOVKE

Enostavnost pridelave, ki ti kodra živce

Vzgoja korenovk je podobno a kot pri špinačnicah, relativno enostavna, potrebno je le paziti, da je zemlja rahla, dobro odcedna, brez kamenja in dobro nahranjena s pomembnimi hranili.

 

Ker korenčke in redkvice običajno sejemo neposredno tja, kjer bodo rasle, za ohranjanje rodovitnosti zemlje UPORABI talno organsko gnojilo NEEM cake, ki vsebuje več kot 79% organske mase. S svojim počasnim sproščanjem hranil poskrbi za več kot pol leta dodajanja hranilnih snovi in stalno kvaliteto pridelka.

 

V primeru, da je zemlja težka in zbita, DODAJ Bio-ZE, obogateno zeolitno moko, vulkansko kamenino za zagotavljanje rahlosti in primernega zadrževanja vlage v zemlji.

 

Za korenovke je zelo pomembno REDČENJE in zmerna uporaba dušikovih gnojil, saj se brez tega ne razvijejo koreni, temveč le bujno zelenje. NEEM cake ima idealno razmerje N-P-K za korenovke, saj hranila sprošča počasi.

 

Zaradi suhih tal in pomanjkanja vlage so korenovke OBČUTLJIVE na različne bolezni, zato je NUJNO, da dodaš korenovkam mikrohranila in aminokisline. Lep primer vremenskih vplivov na korenovke, je pokanje korenov zaradi pomanjkanja vode v času suše in rahlih, vodo hitro prepustnih tleh. 

 

Zaradi pretirane vlage so korenovke OBČUTLJIVE za različne bolezni, zato je NUJNO, da dodaš korenovkam mikrohranila, kalij in aminokisline.
 

REŠITEV ZAGOTOVI KELP tonic, nerazredčene morske alge, ki edine na tržišču vsebujejo mikrohranila, tako potrebni kalcij, kalij in aminokisline. Redno škropi in zalij korenovke z morskimi algami in preventivno zagotovi pogoje za preprečitev izbruha bolezni.

UPORABI vodno mešanico listnega mineralnega organskega gnojila NEEM tonic in čajne zeliščne mešanice, ki nadomešča bakrene pripravke Bio-ZEL ter tako PREPREČI pojav morebitnih škodljivcev.

PREVENTIVA pomeni najmanj 80% kurative! 

PREPREČI težave s škodljivci in boleznimi na korenovkah in raje uživaj v na ekoloških način pridelani redkvici in korenčku, zato UPOŠTEVAJ škropilni načrt za korenovke SPODAJ! 

Prenesi škropilni načrt s klikom na ikono

NEEM cake - talno organsko mineralno gnojilo

 

NEEM cake - 100% naravno organsko talno gnojilo iz zmletih semen drevesa Azadirachta Indica (neem ali nim). 

 

Zaradi vsebnosti azadirachtina poleg prehranjevanja rastlin učinkovito deluje tudi kot preventivno in kurativno sredstvo v boju proti škodljivcem in boleznim na rastlinah. 

NEEM tonic - mineralno listno gnojilo

NEEM tonic je učinkovito mineralno listno gnojilo iztisnjeno iz plodov drevesa Azadirachta Indica (neem ali nim).

 

Zaradi vsebnosti azadirachtina poleg prehranjevanja rastlin učinkovito deluje tudi kot preventivno in kurativno sredstvo v boju prosti škodljivcem in boleznim na rastlinah. 

KELP tonic - listno gnojilo iz morskih alg

 

KELP tonic - učinkovito ekološko nerazredčeno gnojilo iz morskih alg z  aminokislinami.

 

Vsebuje veliko kalcija, kalija, več kot 70 mikrohranil in aminkislin.

 

Zaradi vsebnosti naravnih rastnih hormonov alg izvrstno  deluje kot preventiva pred boleznimi in vremenskimi vplivi.

 

Poskrbi za razvoj močnega koreninskega sistema sadike in rastline.

Bio-ZE - obogatena zeolitna moka

Bio-ZE - vulkanska zeolitna moka za večjo rahlost in zračnost zemlje.

 

Povečuje količino mikro in makro por, zmanjšuje vplive nitratov, pesticidov in težkih kovin v zemlji, preprečuje spiranje mineralov v podtalnico. 


Pospešuje razvoj močnega koreninskega sistema vrtnin, dreves, grmovnic in rož.

Bio-ZEL - čajna zeliščna mešanica

 

Bio-ZEL - čajna zeliščna mešanica na  osnovi črne kumine, pelina, koprive in arnike deluje kot insekticid, fungicid in akaricid.

 

Učinkovito nadomešča bakrene mešanice.

 

Možno kombiniranje z NEEM tonic in KELP tonic listnimi gnojili za povečanje njihovega učinka.

Please reload

bottom of page