facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page

KORENOVKE

Enostavnost pridelave, ki ti kodra živce

Vzgoja korenovk je podobno a kot pri špinačnicah, relativno enostavna, potrebno je le paziti, da je zemlja rahla, dobro odcedna, brez kamenja in dobro nahranjena s pomembnimi hranili.

 

Ker korenčke in redkvice običajno sejemo neposredno tja, kjer bodo rasle, za ohranjanje rodovitnosti zemlje UPORABI talno organsko gnojilo NEEM cake, ki vsebuje več kot 79% organske mase. S svojim počasnim sproščanjem hranil poskrbi za več kot pol leta dodajanja hranilnih snovi in stalno kvaliteto pridelka.

 

V primeru, da je zemlja težka in zbita, DODAJ Bio-ZE, obogateno zeolitno moko, vulkansko kamenino za zagotavljanje rahlosti in primernega zadrževanja vlage v zemlji.

 

Za korenovke je zelo pomembno REDČENJE in zmerna uporaba dušikovih gnojil, saj se brez tega ne razvijejo koreni, temveč le bujno zelenje. NEEM cake ima idealno razmerje N-P-K za korenovke, saj hranila sprošča počasi.

 

Zaradi suhih tal in pomanjkanja vlage so korenovke OBČUTLJIVE na različne bolezni, zato je NUJNO, da dodaš korenovkam mikrohranila in aminokisline. Lep primer vremenskih vplivov na korenovke, je pokanje korenov zaradi pomanjkanja vode v času suše in rahlih, vodo hitro prepustnih tleh. 

 

Zaradi pretirane vlage so korenovke OBČUTLJIVE za različne bolezni, zato je NUJNO, da dodaš korenovkam mikrohranila, kalij in aminokisline.
 

REŠITEV ZAGOTOVI KELP tonic, nerazredčene morske alge, ki edine na tržišču vsebujejo mikrohranila, tako potrebni kalcij, kalij in aminokisline. Redno škropi in zalij korenovke z morskimi algami in preventivno zagotovi pogoje za preprečitev izbruha bolezni.

UPORABI vodno mešanico listnega mineralnega organskega gnojila NEEM tonic in čajne zeliščne mešanice, ki nadomešča bakrene pripravke Bio-ZEL ter tako PREPREČI pojav morebitnih škodljivcev.

PREVENTIVA pomeni najmanj 80% kurative! 

SPODAJ si preberi 3 najbolj brane BLOG članke o korenovkah, ki so polni dodatnih nasvetov za zdrav pridelek. 

Prenesi škropilni načrt s klikom na ikono

bottom of page