facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page
NEEM cake 2 kg - 100% naravno organsko talno gnojilo

NEEM cake 2 kg - 100% naravno organsko talno gnojilo

SKU: G005
€ 12,90Price

NAJPAMETNEJŠE GNOJILO NA SVETU

KRALJ MED ORGANSKIMI GNOJILI

 

NEEM cake vsebuje ravno vrednosti N-P-K (dušik-fosfor-kalij) potrebne za rast rastlin. Ker je 100% rastlinskega izvora, vsebuje naravni N-P-K in naravna mikrohranila. Bogat je tudi z žveplovimi spojinami in limonoidi.

 

NEEM cake je zaradi vseh izjemnih lastnosti postal znan kot najpametnejše gnojilo na svetu, kralj med organskimi gnojili in je nepogrešljiv pri naravni vzgoji rastlin.

 

Pridobivanje poteka po PATENTIRANEM tradicionalnem postopku, brez segrevanja, kemikalij in petrokemičnih snovi, zato so v gnojilu ohranjene vse hranilne lastnosti.

 

Sestava: Posušena semena drevesa neem (100%).

 

Vsebnost hranil:

Dušik: 3,9%

Fosfor 1,0%

Kalij 2,6%

Žveplo 1,2%

Organska snov v suhi snovi 79 %

 • Prednosti:

  100 % naravno ekološko gnojilo brez karence primerno za vse vrste rastlin, ki povečuje rodovitnost tal, izboljšuje mikrofloro, razvoj in rast korenin ter organsko vrednost zemlje. 

   

  Vsebuje visoko vrednost N-P-K v organski obliki, zato zmanjšuje alkaličnost zemlje, povečuje količino in kakovost pridelka in je 100% združljiv z mikrobi v zemlji. 

   

  Je edino gnojilo na tržišču z veganskim certifikatom in okolju, človeku in koristnim živalim neškodljivo.

   

  Zaradi specifičnega vonja po ječmenovi kavi in grenkega okusa povečuje število deževnikov v tleh in preprečuje pojav talnih škodljivcev kot so strune, polži, majski poljski hrošči, koloradski hrošči, žerke muh (oljčna, češnjeva, orehova in druge).

 • Uporaba in shranjevanje:

  NEEM cake je univerzalno gnojilo, ki ga uporabljamo za gnojenje zelenjave, jagodičevja, sadnega drevja, lupinarjev, vinske trte, okrasnih sobnih in balkonskih rastlin, grmovnic, trajnic in enoletnic.

  Primeren je za zunanjo in notranjo uporabo.

  Gnojilo je primerno tudi za uporabo v ekološki pridelavi.

   

  Shranjevanje: Gnojilo hranimo dobro zaprto v temnem prostoru.

   

  Rok trajanja: najmanj 18 mesecev od dneva pakiranja.

 • Doziranje

  4 kg na 100 m2 (dvakrat letno) - do 300 g na drevo (dvakrat letno)

  Gnojilo potresemo po zemlji in ga rahlo vdelamo v tla. Zalijemo z vodo. Ponovimo dvakrat letno - spomladi pred sajenjem in jeseni pred zrmzaljo.

   

  Med sezono žlico gnojila NEEM cake potresemo okrog vsake sadike

  .

  Pri presajanju lončnic gnojilo zmešamo z zemljo za presajanje (ne poškoduje korenin). Gnojilo lahko zmešamo z vodo (1 pest v 10 l vode), pustimo stati čez noč in z mešanico zalivamo rastline. Ker ni povsem topen v vodi (samo 60%) ta način uporabe odsvetujemo!

bottom of page