facebook-domain-verification=uw042a8xn552l32pazak5hy8jquqou
top of page
Bio-ZEL 250 ml - čajna zeliščna mešanica

Bio-ZEL 250 ml - čajna zeliščna mešanica

SKU: G014
€ 44,90Price

ZDRAVJE IZ ZELIŠČ

NADOMESTEK ZA BAKRENE PRIPRAVKE

 

Bio-ZEL je splošno uporaben 100% naravni organski čajni zeliščni pripravek, ki nadomesti uporabo bakrenih pripravkov in apneno-žveplene brozge. 

 

Bio-ZEL vsebuje naravno mešanico zelišč nabranih na ekoloških visokogorskih rastiščih. Je brez umetnih dodatkov ali stimulansov. Namenjen dvigu zdravja in odpornosti rastlin, učinkovito deluje na prisotnost pršic, gliv in bolezenskih stanj.
 

Pridobivanje poteka po BIODINAMIČNEM EKOLOŠKEM tradicionalnem postopku kuhanja zeliščnih čajev, brez prisotnosti kemikalij in petrokemičnih snovi, in več kot enoletnem zorenju pred uporabo, zato so ohranjene vse hranilne lastnosti in aktivne zeliščne prednosti.

 

Sestava:

Skrbno izbrana mešanica ročno nabranih zelišč: črna kumina, pelin, kopriva, ognjič. 

 • Prednosti:

  100 % naravna ekološka čajna zeliščna mešanica brez karence, ki nadomešča bakrene mešanice in se za razliko od težkih kovin ne nalaga v zemlji.

   

  Redna uporaba v kombinaciji z drugimi gnojili TERRA učinkovito prepreči napade bolezni, škodljivcev in vremenskih vplivov.

   

  Je edino gnojilo na tržišču z veganskim certifikatom in okolju, človeku in koristnim živalim neškodljivo (opraševalci kot so čebele, pikapolonice...).

   

  Rastline učinkovito oskrbi s hranili, okrepi delovanje drugih ekoloških sredstev TERRA in deluje kot učinkovita preventiva pred boleznimi in škodljivci kot so krompirjeva plesen na paradižniku, rja na vrtnicah, pepelaste plesni in druge bolezni, pojav tripsov, pršic in bele muhe (rastlinjakov ščitkar, volnate uši in številni drugi škodljivci.

 • Uporaba in shranjevanje:

  Bio-ZEL  je  100%  naravni  organski  zeliščni  pripravek  primeren za škropljenje in zalivanje vrtnin, jagodičevja, sadnega drevja, okrasnega drevja, lupinarjev, agrumov, vinske trte, ter vseh vrst sobnih, balkonskih rož, grmovnic, trajnic in enoletnic.

   

  Primeren je za zunanjo in notranjo uporabo.

  Gnojilo je primerno tudi za uporabo v ekološki pridelavi.

   

  Shranjevanje: Gnojilo hranimo dobro zaprto v temnem prostoru (ne sme biti izpostavljen direktni sončni svetlobi), pri temperaturi nad 5°C (ne sme zmrzniti).
  Hranimo izven dosega otrok.
   

  Rok trajanja: najmanj 24 mesecev od dneva pakiranja.

   

 • Doziranje:

  Vedno pripravimo svežo vodno mešanico 1L vode in 2,5 ml čajno zeliščne mešanice Bio-ZEL.. Dobro pretresemo in porabimo takoj.

   

  Škropimo po listih, z obeh strani (rastlino dobro orosimo, naj z nje ne kaplja). Z ostankom mešanice lahko rastline zalijemo. Ponovimo najmanj 2x, na 3-5 dni.

   

  Če v roku 24 ur po škropljenju dežuje, škropljenje ponovimo. Če pripravek uporabljamo v kombinaciji z drugimi priporočenimi izdelki, čas škropljenja v dnevu prilagodimo izdelku s katerim mešamo.

   

  Najboljše rezultate dosežete s kombinacijo: potrebna količina pripravka na 10 litrov vode:    

  Bio-ZEL (25ml) + Kelp tonic (10 ml) - uporaba po 15:00 uri

  Bio-ZEL (20ml) + Neem tonic (100 ml) - uporaba zvečer

bottom of page